Cała moja rodzinka uwielbia słodki smak,więc to danie przypadło nam do gustu.
SKŁADNIKI:
40-50 dag karkówki(4 plastry)
kapusta biała ok 1 kg
3 cebulę
sos słodko kwaśny(słoik 520 g)-u mnie był z biedronki,ale może być też Łowicz
sól,pieprz,przypraw do karkówki w/g upodobań.Ja użyłam pikantnej marynaty.
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę poszatkować.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć.
Przyprawione plastry karkówki podsmażyć z obu stron.
Do wysmarowanego naczynia wykładamy połowę kapusty.Solimy pieprzymy.Układamy na to plastry karkówki.Na karkówkę cebulę i znów kapusta.Przyprawić.Ostatnia warstwa to sos słodko-kwaśny.
Przykrywamy pokrywką i pieczemy 80 minut w temp.170 stopni(z termobiegiem)
Podałam z puree ziemniaczanym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz