czwartek, 1 grudnia 2011

TORTILLA

 Placki tortilla 12 szt (gotowe)
1 kg fileta z kurczaka
1 sałata lodowa                                         
2 pomidory
1 świeży ogórek
2 papryki(czerwona,żółta)
1 cebula czerwona
przyprawa do gyrosa
sól,pieprz
2-3 ząbki czosnku
200 ml majonezu(ja używam Winiary)
200 ml jogurtu  naturalnego
1łyżka posiekanego szczypiorku

Przygotowanie:
Filety pokroić w paseczki-dodać przyprawę do gyrosa-odstawić na dwie godziny.Następnie usmażyć.
Sałatę,ogórka,papryki pokroić w paski.
Cebulę pokroić w półksiężyce.Pomidory w kostkę.
SOS CZOSNKOWY:
Połączyć jogurt z majonezem,dodać zmiażdżony czosnek,szczypiorek.Doprawić solą i pieprzem

Wykonanie:
Placek tortilla podgrzać w mikrofali 1-2 minuty(nie jest to konieczne).

Po wyciągnięciu posmarować sosem, ułożyć kurczaka,warzywa.Zawinąć w /g przepisu na opakowaniu tortilli.

Oczywiście można placki przygotować samemu lub użyć naleśników.Ja jednak tego dnia poszłam na skróty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz